RSS Logo

Nagyon elégedett vagyok a központ által nyújtott oktatással és szervezéssel! – Váradi Zsuzsanna (Angol nyelvképzés)

 

Rólunk

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

AddThis Social Bookmark Button
Az Archimedes Oktatóközpont 2001-ben alakult azzal a szándékkal, hogy a fiataloknak gyakorlati informatikai tudást nyújtson a lehető legmagasabb szinten. Felvállalta a tehetségek oktatását a matematika és az informatika terén.
Azóta már kinőtte önmagát. Ma már szerteágazó képzésrendszerrel rendelkezik. Minden korosztály számára elérhető képzéseket nyújt különböző témakörökben.

Küldetése: átfogó, magas szintű oktatási programot biztosítani egy helyen, a különböző korosztályaknak, az óvodás kortól a nyugdíjasokig. Átadni azt a számítógépes, nyelvi, gazdasági és egyéb tudást, amellyel minden ember megállhatja a helyét úgy az iskolában, munkahelyen, mint a mindennapokban.

Víziója: vezető szerepet betölteni Észak-Vajdaság szűkebben Bácska, különös tekintettel Kanizsa – Zenta – Ada valamint a környékbeli városok és falvak, informatikai és nyelvi nem iskolarendszerű oktatásában.

A szolgáltatások
Foglalkozik informatikai (alapképzés, ECDL valamint különböző számítógépes programok használata, robotika, programozás), nyelvi, gazdasági képzésekkel is. A nyelveknél a legnagyobb érdeklődés az angolra és az olaszra van, de idén indult szerb illetve tervben van a francia tanfolyam is. Valamint az óvodások és az alsó iskolások számára képességfejlesztő gyakorlatokat is tartanak a pedagógusok.

A vállalat történetében már 13 ECDL csoport jutott túl sikeresen az informatikai tanfolyamon. Több mint 150 hallgató tette le a vizsgát. Az ide járók 90%-ban sikeresen teljesítik a számítógépes vizsga követelményeit.
Az informatika terén 4 nagy tudású oktatóval van megállapodása, akik a hallgatók igényeinek megfelelően készítik elő a tananyagot és mindig a rendelkezésükre állnak, ha kérdések, problémák merülnek fel. Így biztosított a sikeres képzés és vizsga.

Az angol nyelvet 6 szakképzett pedagógus, míg az olaszt és a szerbet 1-1 tanár adja át a tanulni vágyóknak.

Vezető: Farkas Ildikó.
Foglalkoztatottak száma: 15 tanár és 3 állandó dolgozó.
A hallgatók száma: Az idei évben 120.

Állandó kapcsolatban áll az EU-VEC - Eu Vajdasági Felnőttképző Központ civil szervezettel, mivel tevékenységi körük megegyezik (sok pontban összevág). Közös projekteket dolgoznak ki, ingyenes előadásokat készítenek elő.